Akupunktur

Akupunktur sætter gang i kroppens egen helingsmekanisme.

Har du smerter i ryg, arme, ben, nakke eller ubalancer i kroppen, som stress, hedeture, søvn besvær, maveproblemer, barnløshed m.m. så kan akupunktur måske være svaret på den hjælp du søger.

Også syns besvær, som AMD, Retinitis Pigmentosa og grå kan formindskes med akupunktur. ( se mere på www.segodtud.dk)

Det drejer sig om at frigøre energi

Ved akupunktur oplever de fleste at ”få mere energi” efter behandlingen, men kan også opleve stor træthed - næsten uanset om det er små eller komplekse problemer, der er udgangspunkt for behandlingen. Der er tale om at frigøre den energi, du ellers har haft bundet i smerte, stress eller ubehag - og forvandle den til konstruktiv og helbredende energi.


At akupunktur virker, er i dag almindeligt anerkendt, og metoden anvendes vidt og bredt i det meste af verden.

Min baggrund:

 Jeg er uddannet som akupunktør hos Akupunktur Universitet v/John Boel (akupunkturuniversitet.dk),og fra Københavns akupunktur uddannelse (kbh-aku.dk) og sideløbende videre uddannet hos Tommy Iversen, mester inden for klassisk akupunktur (nihaw.dk) og derudover læser jeg hos Dr. Richard Tan, og benytter mig af hans unikke system "Balance Metoden", som virkelig giver gode resultater.


Dette har givet mig et godt fundament indenfor Traditionel Kinesisk Akupunktur (TCM), Klassisk Akupunktur,  Dr. Richard Tan's Balance Metode og Moderne akupunktur, og jeg bruger en kombination af disse metoder, for at opnå bedst mulig virkning.

 
TCM ( Traditional Chinese Medicin)

Akupunktur er en over 5.000 år gammel behandlingsform fra Kina. Teknikken i akupunktur er at stimulere kroppen ved indføring af tynde, sterile engangsnåle i nøje udvalgte punkter. Punkterne har gennem et kompliceret system forbindelse til hele kroppen og dens funktioner. Nålene påvirker kroppens energi og stimulerer kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv – eller forbedre sin funktion. På denne måde afhjælpes mange problemer og sygdomme, på en sund og naturlig måde.


For flere tusinde år siden beskrev kineserne 12 elektriske baner på og i kroppen, der har indflydelse på de 12 vigtigste organer. De kaldes meridianer, og ifølge den gamle kinesiske lære, flyder livsenergien Qi (udtales tji) i meridianerne. Behandling med Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) går i alt enkelthed ud på at afbalancere Yin og Yang i meridianerne.


Akupunktur bruges til behandling både af akutte og kroniske sygdomstilstande samt til smertelindring og forebyggende behandling. Kroppen er normalt i stand til at helbrede sig selv. Men i visse tilfælde har den ikke de tilstrækkelige ressourcer. Det er her akupunktur kommer ind, hvor indførsel af de hårfine nåle i kroppen,  aktiverer kroppens egne helbredende processer.


En behandling kan vare fra to minutter til halvanden time.

Dr.Tan's Balance metode: Klassisk Akupunktur

Dr. Tan's balance metode, går i sin enekelhed ud på at afbalance kroppen via de 12 meridianer, og efter et specielt 1-2-3 system, og i dette system kan vi balance enten lokalt eller hele kroppen. Det er et meget effekt behandlings metode som bygger på flere tusind års viden om balancering i sin enkelhed

Moderne akupunktur:  Acunova, triggerpunkt akupunktur, øre akupunktur, Eciwo.


AcuNova er en nyere form for akupunktur og er udviklet af John Boel og adskiller sig på flere måder fra Traditionel Kinesisk akupunktur, og  i dette system bruger man leddene til at sætte nåle i, da hvert led indeholder hele kroppen som et microsystem.Det er en behandlings metode, der i 80% af tilfældene helt eller delvis kan fjerne smerten uanset årsag og som er fuldstændig fri for bivirkninger


AcuNova kan virke hurtigere end traditionel kinesisk akupunktur, og man har derfor en hurtig reaktion på behandlingen, Acunova er helt fantastisk til at behandle øjenproblemer og især AMD (både tør og våd)

Triggerpunkt akupunktur: der behandles direkte i smerte punktet, og især godt ved en spændt muskel, og kan få den til at slappe af.

Øre akupunktur: hele kroppen er repræsenteret i øret, og ved at sætte nåle kan vi behandle dele af kroppen, det er især godt ved afhængigheds behandling, og allergi, jeg har gode erfaringer med allergi behandling.

Eciwo: er et micro system, hvor hele kroppen er repræsenteret ved vores rørknogler, og disse punkter er ofte side stillet med TCM- punkterne, så i behandlingen bliver eciwo bruget indirekte.

Ovenstående giver måske en ide om at der er mange veje til Rom, og at vi akupunktører kan tage mange veje, for at give den mest optimale behandling.


WHO – Verdens sundhedsorganisationen under FN – har udarbejdet en liste over
lidelser, som med fordel kan behandles med Akupunktur. Se listen her:


Anvendelsesmuligheder
•    Allergi og høfeber
•    Barnløshed, infertilitet
•    Stress, Træthed og følelsen af manglende energi
•    Mave-tarmlidelser, bl.a. diarre, forstoppelse, oppustethed, kvalme, mavekatar, Morbus Crohn, Collitis
•    Hudlidelser, eksem, udslæt, psoriasis m.v.
•    Hormonelle forstyrrelse
•    Menstruationsproblemer
•    Luftvejslidelser, f.eks. astma
•    Nedsat immunforsvar, allergi, høfeber, lettere infektioner, bihulebetændelse
•    Smertetilstande, hovedpine, ryg -, iskias- og skuldersmerter m.m.
•    Migræne
•    Tennisalbue, musearm, frossen skulder og piskesmæld
•    Følelsesmæssige problemer, f.eks. angst, uro, stress, sorg og lettere depressioner
•    Gigt, slidgigt, ledegigt, m.v.
•    Hjerte/Kredsløbsproblemer, herunder højt eller lavt blodtryk og angina pectoris
•    Bivirkninger af konventionel kræftbehandling
•    Sportsskader
•    Svamp i underlivet, munden, på huden eller i mave-tarmsystemet
•    Søvnproblemer


Akupunktur anvendes desuden effektivt til understøttelse ved:
•     Rygeafvænning
•     Vægttab